De ce este muzica benefica pentru sanatatea noastra?

Muzica ne ajuta sa ne relaxam, sa ne distram si sa ne intelegem mai bine trairile din universal nostru interior.  Cati dintre voi nu merg pe strada, de ani de zile, cu castile in urechi?

Care sunt beneficiile muzicii pentru sanatatea noastra?

 

1.Muzica imbunatateste aptitudini vizuale si verbale

Numeroase studii au aratat ca o educatie muzicala inceputa la varstea fragede stimuleaza creierul copilului si ajuta la imbunatarirea aptitudinilor verbal, de comunicare si vizuale..

 

2.Muzica mentine creierul tanar

Sa asculti muzica este ca un exercitiu pentru creier, il mentine agil si stimuleaza memoria.

Chiar si cei care au suferit leziuni la creier pot beneficia de pe urma sa. Poate duce la declansarea unor amintiri si a unor pattern-uri neurologice datorita faptul ca ritmul si sunetul raman in esenta creierului  pentru mult timp.

 

3.Muzica sporeste productivitatea

Multi dintre noi avem munca de birou. Diferite sarcini ce trebuie indeplinite zilnic ca niste rotite din cadrul unei maiestrii inginereasti.

Muzica ne poate ajuta sa ne concentram mai bine si sa elimine din senzatia de aparie care apare la un moment dat. Asadar, putem deveni mai productivi  si poate, poate, sa plecam acasa mai putin stresati.

 

4,Muzica intareste sistemul imunitar

Diferite studii medicale au aratat faptul ca muzica are capacitatea de a reduce nivelul de cortizol din organism. Acest hormon de stres slabeste capacitatea sistemului imunitar, creste riscul aparitiei unor boli de inima, poate afecta memoria etc.

Ai nevoie de doar 50 minute in care sa asculti muzica ta preferata pentru ca nivelurile protectoare de anticorpi sa creasca.

 

5.Muzica alunga depresia si anxietatea

Induce o stare de bine la nivel psihic si influenteaza calitatea vietii.  Acest lucru se intampla pentru ca muzica determina creierul sa secrete dopamina (numit si hormonul fericirii).

 

Viata ar fi trebuit sa aiba un fundal muzical asa cum se intampla in filme. Din fericire, cu o pereche de casti, am devenit proprii nostri dirijori sau dj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *