Despre camere auto

Piata camerelor destinate autoturismelor a explodat in ultimii ani si in prezent aceste dispozitive sunt din ce in ce mai populare si in tara noastra. Camerele auto au rolul de a surprinde excursii, incercarea de fraudare a asiguratorilor sau ilegalitatile comise de reprezentantii legii.

Insa atunci cand se doreste achizitionarea unui astfel de dispozitiv, este necesar sa se asigure ca acesta indeplineste anumite criterii importante, menite sa vina in ajutorul soferului. Pe langa optiunile de baza, acelea de a inregistra la rezolutii mari, auto on/off, capturarea imaginilor clare pe timpul noptii, G-Sensor si inregistrare non stop, camerele auto mai pot avea si alte sisteme care sa le usureze viata soferilor.

De exemplu, modul Parking este extrem de folositor, deoarece atunci cand cineva iti loveste autoturismul, camera auto sesizeaza impactul si porneste inregistrarea automat. Un alt aspect banal, dar extrem de important este ca dispozitivul sa afiseze data si ora in momentul filmarii, deoarece pe aceasta cale, imaginile surprinse pot fi folosite drept probe in anumite state.

Existenta unui ecran: aceasta optiune poate avea avantaje si dezavantaje. Avantajul este ca te poti uita imediat pe camera sa vezi evenimentul care tocmai a fost surprins, in timp ce dezavantajul este ca dispozitivul este mai mare si mai putin discret. Un alt aspect folositor este ca o camera destinata autoturismelor sa aiba GPS, fapt care permite inregistrarea pozitiei exacte si a vitezei, insa prezenta acestei optiuni creste destul de mult pretul dispozitivului.

In plus, este important ca in momentul in care se doreste achizitionarea unui astfel de dispozitiv, sa se verifice modalitatea de conectare a camerei la autoturism. Cele mai multe dintre ele se incarca la bricheta masinii, insa multi producatori de camere, nu furnieaza utilizatorilor fire lungi, ci unele scurte care trebuie sa atarne inestetic prin interiorul masinii. Este de preferat ca un cablu sa aiba cel putin 3 metri lungime, pentru ca acesta sa poata fi ascuns prin plasticul autoturismului.

Pentru mai multe detalii referitore la astfel de produse puteti consulta: iUni.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *